Kjeven min låste seg

For ca. 1 år siden låste kjeven min seg. Jeg kunne gape ca. 1 cm. Tidligere har jeg hatt en kjeve som har «klikket» når jeg har spist. Etter en tid med låsninger, som gikk over etter en stund, låste kjeven seg for godt. I påvente av time på Ullevål sykehus fikk jeg time hos en kjevespesialist som sa at dette var det ikke noe å gjøre med. Det var bare å prøve å gape. Til slutt ville det bli litt bedre. Etter en del tøying som var ganske så ubehagelig fikk jeg opp kjeven 2,5 cm. Jeg synes ikke dette var en tilfredsstillende situasjon. Det har vært lite hjelp å finne for denne tilstanden.

Til slutt kom jeg i kontakt med Norsk Kiropraktorforening som anbefalte Mats Klemsdal. Endelig fant jeg frem til en som hadde spesialisert seg på kjeve. Det var godt å komme til en som hadde kjennskap til kjeveproblematikk! Mats hjalp meg med å tøye kjeven og annen behandling som løsnet på spenningene. Hodepine og vondt i nakke ble mye bedre og muskulaturen i kjeven var ikke lenger så anspent. Jeg ble ikke bra av denne behandlingen, selv om jeg ble mye bedre. Etter en tid fikk jeg operasjon på Ullevål sykehus. Det viste seg at menisken i kjeven var røket og at årsaken til låsningen var mekanisk. Dvs. at menisken lå foran leddet og sperret. Etter operasjonen fikk jeg fremdeles ikke opp kjeven. Jeg fikk beskjed fra Ullevål at dette kom til å ta tid da muskler og sener var spent. Det ble noe bedre i forhold til gapeevne, men det ble ikke bra.

Etter en stund måtte jeg tilbake til Mats – en som forsto problemet og hadde mulighet til å lindre spenninger både i nakke og hode. Etter noen uker hos Mats ble jeg mye bedre, kjeven åpnet seg enda mer. Parallelt hadde jeg kontakt med Ullevål som tok nye bilder. Det viste seg at det var slitasjegikt i leddet og ny operasjon må til. I  tiden som har gått hadde dette vært ubeskrivelig ubehagelig hvis ikke Mats hadde behandlet meg i tiden mellom operasjonene. Han har sørget for at muskulatur og sener ikke har stivnet. Jeg venter pr. nå på ny operasjon. Jeg går til Mats sporadisk for lindring av ubehag i tiden før ny operasjon, men jeg er ikke i tvil om at det er til Mats jeg skal når jeg trenger oppfølging etterpå. Han er bevisst på hva som skal gjøres og trygg på sin viten om kjeve.

Ane, 47 år

Klikk her for å bestille time