Vondt i kjeven

Joachim hadde vondt i kjeven og oppsøkte kiropraktor Mats Klemsdal ved TMD-klinikken i Oslo. Tverrfaglig behandling med bittskinne og manuell behandling viste seg å hjelpe.

Jeg har vært plaget med smerter i kjeveledd og kraftig hodepine pga såkalt kjeveleddsdysfunksjon, som trolig ble utløst ved trekking av visdomstann i 2010 (med bakgrunn i at jeg har hatt skjevt bitt hele livet).

Jeg har siden 2011 gått med bittskinne for å gradvis justere bittet mitt for å finne en posisjon hvor jeg er symptomfri (til info: dette er en teori som det er uenighet om). Bittskinnen lettet mye av smertene, men bare delvis. Jeg ble fremdeles ikke kvitt hodepinen, og ved en god dag med mye latter og god mat ‐ med andre ord ved mye bruk av kjeve ‐ kom fort smerter og ømhet. Jeg vil fortsatt si at min opplevelse av denne behandlingen er positiv.

Etter litt research på nettet fant jeg hjemmesiden til Nemus Bryn, med info om at behandling hos kiropraktor samtidig med bittskinnebehandling kunne være en løsning. Mats Klemsdal på Bryn har høy kompetanse på problemer i forbindelse med kjeve, så jeg bestilte time hos han. Etter bare noen få behandlinger merket jeg tydelig bedring. Behandlingen løsnet opp i spenninger i kjevemuskulaturen, noe som gjorde at bittskinnen også fungerte bedre. Jeg ble fremdeles ikke 100 % symptomfri, men takket være behandlingen ble jeg straks i mye bedre form enn hva jeg hadde vært de siste 4 årene.

Jeg har altså ikke blitt frisk, men jeg har funnet en behandling som virkelig fungerer. Ved mye belastning av kjeven, dukker alltid symptomene opp (hodepine, stiv nakke, ømhet/smerte i kjevemuskulatur), men ved noen behandlinger hos Mats er det som regel løsnet opp igjen, og jeg kan fortsette hverdagen som normalt.

Jeg leter fortsatt etter en permanent løsning/kur, men inntil da har jeg funnet en behandling som har gitt meg en nokså normal hverdag igjen.

Joachim, 36 år

Klikk her for å bestille time