Behandling

Ved TMD­-klinikken behandler vi konservativt. Det betyr behandling uten kirurgi og annen invasiv behandling som for eksempel injeksjonsbehandling. Dersom det skulle være behov for annen behandling enn hva vi kan tilby hos oss vil vi henvise deg videre for dette.

Fra 1. september 2022 ble TMD-klinikken en del av Apexklinikken, en stor tverrfaglig klinikk med flere ulike faggrupper. Samarbeid på tvers av profesjoner er viktig for å gi den beste behandlingen til pasientene.

De vanligste behandlingsteknikkene brukt for behandling av TMD er følgende:

Vi tilstreber å gi lettfattelige forklaringsmodeller og råd til hva du kan gjøre selv for å redusere plagene.
Vi bruker ulike muskelfrigjøringsteknikker for å frigjøre stive, stramme og ømme muskler. Noen er såkalt passive teknikker hvor terapeuten gjør jobben, og andre er “aktive” teknikker hvor pasienten hjelper til med frigjøringen gjennom ulike bevegelser.
Her bruker vi instrumenter for å frigjøre muskler og bindevev.
Mobilisering eller manipulasjon brukes på ledd som har redusert bevegelighet. Vi bruker spesielle grep og tøyer leddet spesifikt slik at man øker bevegligheten. Dette gjøres skånsomt og gjør sjeldent vondt.

Her bruker vi akupunkturnåler til å frigjøre muskelknuter eller såkalte triggerpunkter i muskulaturen. Ved å sette nåler i triggerpunktene får man en refleksavspenning av muskulaturen. Det er vanlig å bli litt øm etter behandling med nåler.

Vi tøyer ut stramme muskler med ulike uttøyningsmetoder.
Vi lærer deg øvelser du kan gjøre på egenhånd for å redusere plagene og forebygge tilbakefall.

Klikk her for å bestille time